Yeni Çıkan Ekipmanlar İle Hava Çekimi

Yeni Nesil Ekipmanlar İle Birlikte Hava Çekiminde Yaşanan Gelişmeler

     Piyasaya çıkan yeni nesil ekipmanlar ile birlikte sektörde bir çok taş yerinden oynadı. Düne baktığımızda bugüne kadar bir çok engel ve teknolojik gerilikler yüzünden hava çekimi yapmak için binbir zorluklar yaşıyorduk. Çektiğimiz görüntüler ya jellolu ya kalitesiz ya da kullanılamayacak kadar kötü olabiliyordu. Peki zamanla ne değişti ? Drone çekimi için neler değişti ? Bir bakalım

Havadan Çekimin Geçmişten Günümüze Gelişi

                                                                     

     İlk başta kullandığımız ekipmanlar o güne göre çok teknolojik çok havalı cihazlardı ancak şimdi arkaya baktığımızda bu cihazların yüzüne bakılmıyor ve hantallık olarak geliyor.

     Mesela ilk çıkan profesyonel cihazlardan olan Dji Firmasının S1000-900-800 serileri ile bazı konular netlik kazandı. Hava çekiminde netliğin önemi , titreşimsiz görüntüler , ve kaliteli görüntülerin önemi bu cihazlarla birlikte bize kazandırıldı. Drone çekim yapan bir firmanın mutlaka elinde bulundurması gerektiği ürünlerdendir bu seri.

     Sonra Phantom 1-2 model ürünler çıktı. Üzerinde kendi kamerasını veya GoPro marka kameraların takılabildiği hava çekimi droneları. Ancak GoPro ile profesyonel çekimler bir yere kadardı ve jello , titreşim ve kalitesiz görüntü sorunları vardı.

     S1000 çok güzel bir cihazdı ancak çok ağır , taşıması ve kurması uzun süren hantal bir cihaz ve maliyetliydi. Ancak yine de setlerde en göz dolduran cihazdı çünkü çok büyük ve gösterişliydi. Havadan çekimi yaparsa bu alet yapar diye bakıyordu herkes.

     Ve sonra nihayet Phantom 3 Pro ve Inspire 1 çıktı. Ve herkes rahat bir nefes aldı. Çünkü Inspire hem 4K çekim yapabilen hem titreşimsiz görüntü alabilen hem de her sektöre hizmet verebilen güçlü bir cihaz olarak geldi.

Ve Yeni Cihazların Gelişi

     Ve sektöre yeni cihazlar geldi. Bu yeni cihazlardan biri Matrica 600. Bu cihaz hava çekimi konusunda gayet kullanışlı bir drone. Altına bağlanabilen bir gimbal aracılığı ile her türlü kamerayı havalandırabiliyor ve bu gerçekten önemli bir detay.Havada kalma süresi de yaklaşık 25 dakika olunca 2 set pil ile birlikte bir günlük çekim ihtiyacını karşılayabiliyor oluyorsunuz.Ancak fiyatı biraz pahalı ve S1000 gibi çekim alanına gidebilmek için geniş bir araca sahip olmanız gerekiyor.

     Matrice'den hemen sonra çıkan Dji Inspire 2 isimli cihazın gelmesi ile birlikte gerçekten sektör artık rahat bir nefes aldı. 5.2K çekim yapabilen 25 dakika uçabilen ve çoğu zaman 2. pilota bile ihtiyaç duyulmayan bu cihaz herkesin sahip olmak isteyeceği ancak sadece profesyonellerin sahip olabileceği bir cihaz çünkü biraz pahalı.SSD ve çift kumanda ile birlikte 35-40Bin TL'yi bulan fiyatı biraz yüksek olsada özellikleri ile bu fiyatı gerçekten hakettiğini düşünüyoruz.

     Havadan çekim drone çekim alanında yeni bir soluk getiren inspire 2 cihazının kullanan herkese hayırlı olmasını umuyoruz ve havalı çekimler diliyoruz.