İstanbul'da Drone Kullanımı Yasaklandı

İkinci Bir Emre Kadar İstanbul'da Drone Kullanımı Yasaklandı

SHGM İstanbul İçinde Drone Kullanımını Yasakladı

     Yaşadığımız üzücü darbe girişimi arkasından İstanbul'da alınan önlemlere ek olarak drone kullanımı yasaklandı. 20.000 feet yani 6.000 metre altında drone , İha ve VFR 'ler uçuş yapamayacak.  Bu yasak devlet uçaklarını , yangın söndürme uçaklarını ve ambulans uçakları kapsamıyor. Onun haricindeki bütün uçaklar , helikopterler ve dronelar kesin suretle uçması yasaklandı. 

 

     İkinci bir emre kadar deniliyor ancak ikinci emrin ne zaman geleceği muamma. Havadan çekimcilerin vermiş olduğu sözler kapsamında aldıkları işlerin ne olucağı şu an için bilinmiyor. Drone kiralamak isteyenlerin ne zamana kadar bekleyeceklerine dair bir bilgi verilmedi. 

     Elimizde ki 3 işi yasak kapsamında askıya almak zorunda kaldık şimdilik bekleme konumundayız. Umuyoruz ki bu yasak bir an önce kalkar ve ülkede sulh olur ve resmi açıklama ile tekrardan drone uçurabilirsiniz haberi gelir. Aksi takdir de bu işten ekmek yiyen yüzlerce şirket zor duruma girecek gibi gözüküyor.

     Bu vesile ile yaşanan olaylar adına üzgün olduğumuzu ve arkasında kim veya kimlerin olduğuna bakmaksızın bu darbe girişimini kınar , şehit olan asker ve halkımıza baş sağlığı , ailelerine sabır dileriz.